Gasten info

Receptie
Voor Fietsverhuur, vragen, toeristische info, fiets -en wandel routes, de krant etc. kunt u terecht bij de receptie. Buiten openingstijden is de receptie in noodgevallen telefonisch bereikbaar.

Parkeren
Het terrein van Mooi Twente Lodges is autovrij. Er is een algemene parkeerplaats waar je jouw auto kunt parkeren. We beschikken over een laadpaal voor elektrische auto’s met 2 aansluitingen. Voor het gemak beschikken we over een aantal bagagekarren waar je gebruik van kunt maken om je bagage en/of boodschappen te vervoeren.

Fietsenstalling
Je kan jouw gehuurde fiets(en) stallen in onze fietsenstalling. Op verzoek ontvang je bij aankomst hiervan een sleutel.

Oplaadpunt e-bike
Aan de achterzijde van uw lodge bevindt zich een oplaadpunt voor uw e-bike.

Bushalte
Dichtstbijzijnde bushalte is de Larenseweg Markelo.

Vertrek

U dient de lodge op de dag van vertrek voor 10:00 uur te verlaten. U kunt de sleutel afgeven bij de receptie. Mocht u buiten de openingstijden van de receptie vertrekken dan kunt u de sleutel achterlaten in de grijze brievenbus bij de hoofdingang van de receptie.

Late check out
Graag een late check out boeken? Dit is mogelijk op aanvraag bij de receptie op de dag van vertrek. Indien mogelijk, bieden wij een late check out tot 12:00 uur voor €20,00 en tot 17:00 uur voor €75,00.

Wat wij vragen

 • Wij zouden het fijn vinden als u het beddengoed (behalve de molton) van de bedden zou willen halen. Keuken- en handdoeken en badjassen mag u achterlaten in de gang
 • Vaatwasser uit te ruimen
 • Klein inventaris schoon in de kast te zetten
 • Koelkast leeg te maken
 • Leeg de prullenbakken en breng het vuilnis naar de milieustraat van het park. Er zijn aparte bakken voor restafval, glas en papier
 • De lodge bezemschoon op te leveren
 • Thermostaat op 13 graden zetten
 • Alle deuren en ramen te sluiten
 • Openhaard, televisie en lampen uit
 • Melden van breuk, vermissing of defect bij de receptie te doen
 • Melden van schade aan interieur en/of lodge bij de receptie te doen
Receptie bellen

Brand
Indien u ergens brand waarneemt, volg dan de volgende stappen:

 1. Meld de brand bij 112
 2. Meld de brand bij de receptie 0547-821000


Alle lodges zijn voorzien van brandmelders, koolmonoxidemelder, schuimbrandblusser en blusdeken. 

Bel 112

AED
De AED hangt aan de achterkant van de receptie bij de hoofdingang.

EHBO
Een EHBO koffer is in de receptie aanwezig.

Huisarts Markelo
Huisartsenpraktijk Rosing en Bruins-Slot
Burgemeester de Beaufortplein 3a, Markelo
Tel. 0547-361201

Spoedpost Deventer – Avond/nacht/weekend 

Nico Bolkesteinlaan 75, Deventer
Tel. 0570-501777

Tandarts
Tandartspraktijk Markelo
Goorseweg 4, 7475 BD Markelo
Tel. 0547-380586

Animatieprogramma
Tijdens de zomervakantie is er op Landgoed Kattenbergse Hoeve een animatieprogramma. Gasten van Mooi Twente Lodges zijn van harte welkom om hieraan deel te nemen. Voor meer info zie: www.kattenbergsehoeve.nl

Speeltuin
Gasten van Mooi Twente lodges mogen gebruik maken van de speeltuin van Landgoed Kattenbergse Hoeve.

Sportveld
Naast Landgoed Kattenbergse Hoeve is een sportveld. Als gast van Mooi Twente lodges mag u hiervan gebruik maken.

Zwembad
Gasten van Mooi Twente lodges mogen gratis gebruik maken van het zwembad van Landgoed Kattenbergse Hoeve, geopend vanaf Hemelvaart tot september (afhankelijk van het weer). Het openbare zwembad in Markelo (overdekt en buiten met glijbanen) is op 2 km afstand. www.zwembaddevijfheuvels.nl

Afval
Mooi Twente Lodges is een milieubewust park. We verzoeken u vriendelijk het afval te scheiden in de milieustraat.

BBQ
Het gebruik van een GAS BBQ is toegestaan. BBQ op kolen of open vuur zoals een vuurkorf is vanwege de bosrijke omgeving verboden.

Stofzuiger
In de lodge is geen stofzuiger aanwezig. Bij de receptie kan een steelstofzuiger opgehaald worden indien je hier gebruik van wenst te maken. Na gebruik verzoeken wij je de stofzuiger z.s.m. weer af te geven bij de receptie.

Bezoek
Het is mogelijk om tijdens uw verblijf visite in de lodge te ontvangen. Bij overnachting worden de kosten van de toeristenbelasting in rekening gebracht.

Kluis
In de kast van de grote slaapkamer vindt u de kluis. Laat geen geld of waardevolle spullen onbeheerd achter in uw lodge. Mooi Twente Lodges stelt zich niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van persoonlijke goederen.

Klachten
indien u een opmerking of klacht heeft, dan kunt u zich wenden tot de receptie. Wij zullen altijd proberen de klacht direct op te lossen.

Kranten
De Telegraaf en de Volkskrant worden (in ieder geval in het zomerseizoen) dagelijks op de receptie verkocht.

Handdoeken
Extra handdoeken zijn tegen betaling verkrijgbaar bij de receptie. Bij de receptie zijn vuile handdoeken in te leveren en er is hiervoor eventueel een waszak voor op te halen.. De waszak blijft eigendom van Mooi Twente Lodges.

Roken
Het is verboden te roken in de lodge, in de deuropening van de lodge en in de Spa. Wanneer wij constateren dat er toch gerookt is op een van deze plekken zullen wij een boete van €250 in rekening moeten brengen.

Wasserette
Indien u gebruik wilt maken van de wasserette op Landgoed Kattenbergse Hoeve kunt u muntjes kopen bij de receptie.

Receptie bellen

Badjassen
Tijdens uw verblijf kunt u tegen betaling gebruik maken van de badjassen van Mooi Twente Lodges. De badjassen blijven eigendom van Mooi Twente Lodges.

Rituals
Geniet van de huidverzorgings-en geurproducten van Rituals. Meer dan 70% van de formules van persoonlijke verzorgingsproducten zijn samengesteld uit ten minste 90% natuurlijke ingrediënten. Alle formules die je afspoelt zijn al biologisch afbreekbaar.

Spa
De Spa is geschikt voor 4 personen. Om de waterkwaliteit zo goed mogelijk te beheren vragen we u om voor het gebruik te douchen, geen badolie, badschuim, shampoo en zeep aan de Spa toe te voegen. Bij iedere wisseling wordt de Spa volledig geledigd en gereinigd, opnieuw gevuld met leidingwater en het water chemisch op peil gebracht met een goede pH en juiste waarde aan vrij beschikbaar chloor. Verder is het verboden te roken en voedingsmiddelen en dranken te nuttigen in de Spa. Let op met glas. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. In de Spa kunt u onbeperkt relaxen, echter in verband met geluidsoverlast voor overige gasten tot 23:00 uur.

Bekijk de Spa handleiding

Sauna
Sauna is geschikt voor maximaal 2 personen. Voor gebruik verzoeken wij u de gebruiksaanwijzing verderop in deze map goed door te lezen.  Verboden te roken en voedingsmiddelen en dranken te nuttigen in de sauna. Gebruik een handdoek om op te zitten. Kinderen jonger dan 16 jaar in verband met de veiligheid niet zonder toezicht in de sauna.

Bekijk de sauna handleiding

Dagelijkse boodschappen
De Plus Markt Blankhorst in Markelo bezorgt uw boodschappen.
Kerkplein 1, Markelo. Tel. 0547-364081 of gebruik de bestelstraat middels onderstaande knop:

Direct bestellen

Bistro de Hoeve

 • Broodjesservice
 • Ontbijtshop
 • Snacks & afhaalmaaltijden

Bistro “de Hoeve” op Landgoed Kattenbergse Hoeve biedt een leuke betaalbare menukaart.

Naast Bistro de Hoeve is er een ontbijtshop (geopend tijdens feestdagen en in het hoogseizoen). U kunt er terecht voor verschillende verse broodjes van de lokale bakker, smoothies, diverse sapjes, luxe ontbijtmand en vergeten boodschappen.

Bestellen

Snacks en (afhaal)maaltijden

Bestellen
Koopavonden
Donderdag in Markelo, Rijssen, Hengelo, Enschede, Deventer. Vrijdag in Goor

Bistro de Hoeve
Bar – Bistro – Cafetaria – Terras

Bistro de Hoeve op Landgoed Kattenbergse Hoeve vindt u op loopafstand van Mooi Twente Lodges. Bistro de Hoeve bereidt luxe ontbijtmanden en u kunt hier ook terecht voor lunch of diner. Ons zonnige terras biedt de perfecte plek voor een drankje na een wandeling.

Il Campanile – Italiaans specialiteitenrestaurant
Benvenuti, Pia, Gaetano en Riccardo Torella heten u van harte welkom in hun Italiaans restaurant waar u kunt genieten van al het moois en lekkers dat de Napolitaanse keuken te bieden heeft.

Volgens de Accademia Italiana della Cucina kan restaurant ‘Il Campanile’ zich rekenen tot één van de beste Italiaanse restaurants van Nederland!

Een goed kwaliteitsproduct is de basis van onze keuken. Wij serveren Italiaanse gerechten met een persoonlijke touch. Wij zijn trots dat wij u kunnen laten genieten van al het moois en lekkers dat de Italiaanse keuken te bieden heeft.

’t Wapen van Markelo
Koffie – Lunch – Diner – Borrelen

Restaurant ’t Wapen van Markelo is een familiebedrijf en bestaat sinds 1939. Ons bedrijf is met de jaren doorgegroeid naar een authentiek en eigentijds restaurant waar passie voor eten absoluut centraal staat. Onze bevlogen koks zorgen iedere dag voor smaakvolle gerechten waarbij verse seizoensgerechten worden gecombineerd met blijvende specialiteiten. Komt u ook genieten in deze authentieke ambiance in hartje Markelo?

Grand Café de Kroon

Twentse nostalgie in een modern jasje, voor jong en oud ieder wat wils. Dat is Grand Café de Kroon in het centrum van Markelo.

Een gemoedelijke, sfeervolle en voor iedereen toegankelijke horecagelegenheid voor een heerlijke lunch of diner, en ook gezellig borrelen in het café met biljart.

Wat is er te doen?

Klik op onderstaande banner en bekijk wat er te doen is in de omgeving. De geboden activiteiten zijn altijd up-to-date.