Top wandel- en fietsbestemming

Wandelen en fietsen

De regio is uitstekend verbonden met een perfect aansluitend netwerk van wandel- en fietspaden. Je kunt een van de kant-en-klare (thema) routes kiezen, zoals de populaire zes kastelen route Diepenheim of voor de Hof van Twente Route. Stel je liever je eigen route samen, dan biedt het Fietsnetwerk Twente maar liefst 2500 km.

Bekijk de wandelroutes

Kerkepaden-Tichelroute

Indrukwekkend is de Kerkepaden-Tichelroute rondom Markelo. Je komt langs loopgraven, gedenkplekken en het provinciaal monument voor gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De wandelroute Twentse Wallen - Markelo (13 km) werd door ervaren wandelaars in 2018 beoordeeld als mooiste wandelroute in Nederland via wandelzoekpagina.nl. Onderweg geniet je van prachtige vergezichten. Of loop de Bankenroute (4 km). Deze route voert je langs 16 verrassende en kleurrijke banken in en rondom het centrum van Markelo. Elke bank heeft een eigen verhaal!

Top fietsbestemming

Je doet Twente te kort met een blokje om fietsen. Het Fietsnetwerk Twente telt namelijk maar liefst 2500 kilometer aan routes. Je bent dus wel even bezig om het fraaie landschap en de kroonjuwelen van Twente te ontdekken. Een kwestie van keuzes maken dus. Wordt het Landgoed Singraven, het Dal van de Mosbeek of het Lutterzand?

Bekijk de fietsroutes

Als je van paardrijden houdt, dan is Twente de allerbeste keus. Het speciale Paardrijnetwerk Twente heeft de mooiste routes langs de meest bijzondere plekjes voor je in kaart gebracht.

Allen te paard

Als je van paardrijden houdt, dan is Twente de allerbeste keus. Het speciale Paardrijnetwerk Twente heeft de mooiste routes langs de meest bijzondere plekjes voor je in kaart gebracht. Geselecteerd door liefhebbers die na lang twijfelen hun geheime plekjes en routes hebben gedeeld. Een betere manier om Twente te beleven is er niet.

Bekijk de ruiterroutes

Ervaar de TwenteTrail

Durf jij de uitdaging aan? Een meerdaagse thematocht over de mooiste paardrijroutes in Twente? Leer je paard nog beter kennen en geniet van de vrijheid met als enige geluid de hoeven die in galop het zand raken. En dat met het Twentse landschap als decor waar je telkens weer een pauzeplek kunt vinden.

Maneges en kampeerboerderijen

In het Hof van Twente zijn meerdere plekken waar je kunt leren paardrijden of een tocht kunt maken. Je hebt geen eigen paard nodig, want die kun je huren bij een van de maneges of kampeerboerderijen. En wil je meerder dagen achter elkaar paardrijden, neem dan deel aan een ruiterkamp.

Meer over de natuur