Top wandelbestemming

De regio is uitstekend verbonden met een perfect aansluitend netwerk van wandelpaden. Je kunt een van de kant-en-klare (thema)routes kiezen, zoals de populaire Zes kastelen route Diepenheim of voor de Hof van Twente route. Stel je liever je eigen route samen dan kan dit uiteraard ook!

Bekijk de wandelroutes

Kerkepaden-Tichelroute

Indrukwekkend is de Kerkepaden-Tichelroute rondom Markelo. Je komt langs loopgraven, gedenkplekken en het provinciaal monument voor gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De wandelroute Twentse Wallen - Markelo (13 km) werd door ervaren wandelaars in 2018 beoordeeld als mooiste wandelroute in Nederland via wandelzoekpagina.nl. Onderweg geniet je van prachtige vergezichten. Of loop de Bankenroute (4 km). Deze route voert je langs 16 verrassende en kleurrijke banken in en rondom het centrum van Markelo. Elke bank heeft een eigen verhaal!

Top fietsbestemming

Je doet Twente te kort met een blokje om fietsen. Het fietsnetwerk Twente telt namelijk maar liefst 2500 kilometer aan routes. Je bent dus wel even bezig om het fraaie landschap en de kroonjuwelen van Twente te ontdekken. Een kwestie van keuzes maken dus.

In Markelo loopt een mountainbike route van 31,2 km die voor iedere mountainbiker geschikt is. Het is een afwisselende route met kort bochtenwerk, lange en korte singletracks die worden afgewisseld met (veelal onverharde) paden over glooiend terrein.

De route is te combineren met een bezoek aan het Bikepark Hof van Twente. Op de kruising Stoevelaarsweg/Mottena’s Dijk staat de verbinding aangegeven. Het Bikepark kan ook bezocht worden vanaf het startpunt bij Sportpark ’t Doesgoor in Goor. Vanaf hier staat ook de verbindingsroute naar de mountainbikeroute aangegeven.

Bekijk de fietsroutes

Als je van paardrijden houdt, dan is Twente de allerbeste keus. Het speciale Paardrijnetwerk Twente heeft de mooiste routes langs de meest bijzondere plekjes voor je in kaart gebracht.

Allen te paard

Als je van paardrijden houdt, dan is Twente de allerbeste keus. Het speciale Paardrijnetwerk Twente heeft de mooiste routes langs de meest bijzondere plekjes voor je in kaart gebracht. Geselecteerd door liefhebbers die na lang twijfelen hun geheime plekjes en routes hebben gedeeld. Een betere manier om Twente te beleven is er niet.

Bekijk de ruiterroutes

Ervaar de TwenteTrail

Durf jij de uitdaging aan? Een meerdaagse thematocht over de mooiste paardrijroutes in Twente?

Leer je paard nog beter kennen en geniet van de vrijheid met als enige geluid de hoeven die in galop het zand raken. En dat met het Twentse landschap als decor waar je telkens weer een pauzeplek kunt vinden.

Maneges

In het Hof van Twente zijn meerdere plekken waar je kunt leren paardrijden of een tocht kunt maken.

Je hebt geen eigen paard nodig, want die kun je huren bij een van de maneges in de omgeving. En wil je meerder dagen achter elkaar paardrijden, neem dan deel aan een ruiterkamp.

Meer over de natuur

Wilt u liever een actieve dag beleven? Dan zijn er verschillende golfbanen in de omgeving.

Golfen in Twente

Wilt u liever een actieve dag beleven? Dan zijn er verschillende golfbanen in de omgeving. De volgende golfclubs liggen alle drie namelijk op nog geen half uur rijden van Mooi Twente Lodges.

De Twentsche Golfclub is één van de mooiste golfbanen van Overijssel en is gelegen in Ambt Delden. De club is opgericht in 1926, waardoor deze behoort tot de acht oudste golfclubs in Nederland. De golfbaan beschikt over 18 holes en de unieke locatie en hoge kwaliteit van de baan zorgen voor een exclusieve uitstraling.

Liever iets minder lang golfen? Kies dan voor Golfbaan de lage Mors gelegen in Delden. De baan ligt ingebed in het unieke Twickelse coulisselandschap met eeuwenoude eiken. De golfbaan beschikt over 9 holes en is laagdrempelig. Er heerst een sfeer die wordt gekenmerkt door de Twentse gemoedelijkheid.

Als u met de hele familie een leuke activiteit wilt doen kies dan voor Pitch&Putt Golf in Diepenheim. Dit is een golfvariant met korte afstanden (tussen de 40 m. en 70 m.). Door de aanwezigheid van veel glooïngen, bunkers en waterpartijen is dit zeer uitdagend voor zowel jong en oud. Voetgolf behoort hier ook tot de mogelijkheden.