Op vakantie in eigen land

Je hoeft niet naar het buitenland om het vakantiegevoel te ervaren. Dat kan al in Twente. Al is het alleen al om de taal. Twente is de ideale vakantiebestemming en niet alleen voor een zomervakantie, want ook tijdens de andere schoolvakanties zijn er genoeg activiteiten voor het hele gezin te beleven. En of dat nu actief in de natuur is of in een pretpark, de tijd vliegt in Twente.

Kinderuitjes in overvloed

Met een familievakantie in Twente kom je tijd te kort. Er is zoveel te zien en te beleven voor het hele gezin dat je er elk jaar weer terug wilt komen.

Verscholen in de bossen van de Sallandse heuvelrug vind je avonturen park Hellendoorn met spetterende wildwaterbanen, spectaculaire achtbanen, een outdoor Slidepark met elf waterglijbanen en voor de allerkleinste is er Dreumesland.

En dan hebben we het nog niet gehad over de Museumfabriek in Enschede, een familiemuseum bij uitstek waar je de toekomst kunt ontdekken.

Een verblijf in Twente met het gezin voelt als een vakantie in het buitenland.

Zwemmen, zonnen en zandkastelen bouwen

Bezoek een van de recreatieparken in Twente zoals het Rutbeek bij Enschede of recreatiepark het Lageveld in Wierden. Deze locaties bieden tal van outdoor activiteiten zoals zwemmen, kanovaren en naar typisch Twents gebruik kun je leren klootschieten. Rond de zwemvijvers is het heerlijk ontspannen in een natuurlijke omgeving en het Rutbeek heeft zelfs een waterskibaan en een geweldig klimbos.

Thermen & beauty

Wilt u graag tot rust komen met een dag wellness? Dan zijn er diverse mogelijkheden vlakbij Mooi Twente Lodges.

Op een half uur rijden van Mooi Twente Lodges ligt ‘’Euthalia Wellness’’. Euthalia heeft verschillende faciliteiten zoals een Finse sauna, een jacuzzi, een heerlijk warm zwembad en veel meer. Liever meer privacy? Kies dan voor privé sauna Ishidoro in Holten. Hier kunt u de sauna zolang afhuren als u maar wilt. Ook kom je helemaal bij in een van de wellness boerderijen. Laat je van top tot teen verwennen in de boerenbuitenlucht. Dit kan bij de wellness boerderij Ayurveda Twente.

Natuurlijk kunt u ook heerlijk tot rust komen in de sauna en jacuzzi bij uw eigen lodge tijdens de vakantie!

De uithoek van Twente

In Hof van Twente liggen plaatsjes als Delden, Diepenheim. Het lijkt een uithoek voor Randstedelingen, maar als je eenmaal deze plek hebt ontdekt snap je waarom de bewoners niet te veel vertellen over hun afwisselende, glooiende landschap met beekjes en weiden.

Delden is dan ook een leuk centrum met diverse winkels en gezellige restaurants. Voor museumliefhebbers is museum No Hero interessant. Er worden van tijd tot tijd diverse tentoonstellingen getoond, van Twentse Helden tot het leven van George Michael.

Een ander leuk dorp is het dorp Rijssen. Iedereen in Twente weet dat het goed shoppen is in Rijssen. Het barst er van de winkels en de lokale winkeliers weten al jarenlang – vaak van generatie op generatie – mensen naar Rijssen te trekken om wat moois aan te trekken. Want er zijn modezaken in overvloed. Niet voor niets wordt Rijssen in de volksmond ‘modestad van Twente’ genoemd.

Hof van Twente bestaat uit meerdere bijzondere plaatsen die een bezoek waard zijn. Met zeven kastelen is Hof van Twente net een sprookje.

Hof van Twente

Hof van Twente bestaat uit meerdere bijzondere plaatsen die een bezoek waard zijn, waaronder Goor, Delden, Diepenheim, Hengevelde en Bentelo. Met zeven kastelen is Hof van Twente net een sprookje.

Kasteel en Landgoed Twickel is met haar mooie tuinen en wandelingen de echte parel van het dorp Delden. De Umfassungsweg omvat ‘het hart’ van landgoed Twickel en geeft een goede indruk van de verscheidenheid van het Twentse landschap; door bos- en weidegebied, langs akkers en over het mooie vlonderpad.

Een waar sprookje

Huis te Diepenheim is het oudste Kasteel van Diepenheim. Het huis werd in 1648 gebouwd door Berent Bentinck. In Diepenheim is ook Landgoed Warmelo te vinden. Het landgoed wordt omringt door een park met een totale oppervlakte van 7 hectare. Via een gemarkeerde wandelroute maak je kennis met vier eeuwen tuinarchitectuur en zandsculpturen. Naast de imposante kastelen is Diepenheim een kunstenaarsdorp met leuk galerieën en diverse kleine horeca.