Op vakantie in eigen land

Je hoeft niet naar het buitenland om het vakantiegevoel te ervaren. Dat kan al in Twente. Al is het alleen al om de taal. Twente is de ideale vakantiebestemming en niet alleen voor een zomervakantie, want ook tijdens de andere schoolvakanties zijn er genoeg activiteiten voor het hele gezin te beleven. En of dat nu actief in de natuur is of in een pretpark, de tijd vliegt in Twente.

Op het water

Het landschap van Twente biedt ook voor de watersporter mogelijkheden. Huur een kano en vaar over de Dinkel, de Bornse Beek of de Vechte.

Meer over de natuur

Kinderuitjes in overvloed

Met een familievakantie in Twente kom je tijd te kort. Er is zoveel te zien en te beleven voor het hele gezin dat je er elk jaar weer terug wilt komen. Verscholen in de bossen van de Sallandse heuvelrug vind je spetterende wildwaterbanen, spectaculaire achtbanen, een outdoor Slidepark met elf waterglijbanen en voor de allerkleinste is er Dreumesland. En dan hebben we het nog niet gehad over de Museumfabriek, een familiemuseum bij uitstek waar  je de toekomst kunt ontdekken.

Een verblijf in Twente met het gezin voelt als een vakantie in het buitenland]

Zwemmen, zonnen en zandkastelen bouwen

Bezoek een van de recreatieparken in Twente zoals het Rutbeek bij Enschede of recreatiepark het Lageveld in Wierden. Deze locaties bieden tal van outdoor activiteiten zoals zwemmen, kanovaren en naar typisch Twents gebruik kun je leren klootschieten. Rond de zwemvijvers is het heerlijk ontspannen in een natuurlijke omgeving en het Rutbeek heeft zelfs een waterskibaan en een geweldig klimbos.

Thermen en beauty

Ontspannen op het platteland, een massage met uitzicht op de koeien. In Twente kom je helemaal bij in een van de wellness boerderijen. Laat je van top tot teen verwennen in de boerenbuitenlucht.

Meer over cultuur